Mükemmel WordPress LMS eklentisini seçmek ciddi bir emek ister. Sitenizi belirlediğiniz eklenti ile kurduktan sonra ona uzun vadeli, hatta bir ömür boyu bağlı kalmalısınız. Bu yazımda projelerimden birinde kullanmayı düşündüğüm LearnPress ile Tutor LMS adlı iki eklentiyi karşılaştırdım.
Yazıya başlamadan önce küçük bir not olarak LMS’nin açılımının Learn Management System yani Öğrenme Yönetim Sistemi olduğunu yazalım.
Yazı Başlıkları
LearnPress
LearnPress, en büyük kullanıcı veri tabanlarından birine sahip ücretsiz bir eklentidir. Kurslar oluşturmanıza izin veren birkaç kullanışlı seçeneği vardır. Kurulum sihirbazı yoktur. Bu nedenle teknolojiye yeni başlayanlar LearnPress ile başlamakta kesinlikle zorlanabilirler. Artı tarafta, kursları PayPal ile hemen satabilirsiniz ki bu ülkemizde pek bir şey ifade etmiyor. LearnPress ile ilgili en büyük sorun kesinlikle kodlama standartları ve müşteri desteğidir. Birincil durumda minimum özelliklere sahip bir site oluşturmak istiyorsanız, LearnPress tam size göre olabilir.
Tutor LMS
Tutor LMS, tek başına ücretsiz sürüm, bazı ücretli LMS eklentilerinin sahip olmadığı birçok özelliğe sahiptir. Öncüllü kurs oluşturucuya sahip piyasadaki ilk WordPress LMS’sidir.
Çekirdek Kurs Oluşturma Özellikleri
Tutor LMS ile LearnPress karşılaştırmasına başlamak için her ikisinin de temel işlevleri hakkında daha fazla bilgi edinelim. Temel kurs oluşturma özelliklerini karşılaştırmanın önemli olduğunu söylemeye gerek yok. Eklentideki temel işlevsel özellikler, e-Öğrenim sitenizin geri kalanını oluşturduğunuz temeldir. Sitenizin temelini oluşturmadan önce bakmanız gerekenleri Tutor ve LearnPress’in temel işlevsellik karşılaştırma tablosunda bulabilirsiniz.
Sınav Seçenekleri
İster bir sınav ister bir araştırma makalesi olsun, her ders bir tür değerlendirme sistemine ihtiyaç duyar. Kısa sınavlar, öğrencileri bir dereceye kadar değerlendirmeye yardımcı oldukları için herhangi bir kursun ayrılmaz bir parçasıdır. Ayrıca öğrencilerin öğrenmelerini test etmelerine ve süreç boyunca gerçekten ne kadar öğrendiklerini bulmalarına yardımcı olur. Her kurs eğitmeni, kısa sınavlar oluşturmak için farklı bir yaklaşıma sahip olabilir. Benzer şekilde, çeşitli dersler farklı türde sorular ve soru türlerine ihtiyaç duyabilir. Bu yüzden karşılaştırma yaparken soru türleri için seçenekler istersiniz. Testlerinizi zenginleştiren başka seçenekler de var. Örneğin; sınavı rastgele düzenleyebilme, otomatik olarak başlatabilme, sınav denemelerini sınırlayabilme ve daha fazlası. Hangi LMS eklentisinin hem öğretmenler hem de öğrenciler için en iyi sınav deneyimini sağladığını bulmak için bazı önemli sınav özelliklerini ve bunların kullanılabilirliğini listeledim.
Derecelendirme
Testten sonra, sonuçları not etmek ve yayınlamak için sağlam bir not verme sistemi istiyorsunuz. Bu sistem, not verme, puan çıkarma, ipucu gösterme gibi bir dizi seçeneği içerebilir. Bu özelliklerin LMS’nizde bulunması, daha hızlı ve daha verimli not vermenizi sağlar. Yani ister LearnPress ister Tutor olsun, her birinin neler sunduğuna bir göz atın.
Para Kazanma
Sağlam bir kurs yapınız ve harika değerlendirme seçenekleriniz olduğunda geliriniz artabilir. Sitenizde gerçekleşen tüm işlemler için ödeme ağ geçidi seçeneklerine ihtiyacınız var. Çok eğitmenli bir e-Öğrenim platformuysanız, komisyon tahsisi ve para çekme seçenekleri gereklidir. Gelirleri yönetmek de işlem akışınızı doğru tutmak için büyük bir rol oynar.
İstatistikler ve Analiz
Kurs istatistikleriniz, iş performansınızı tamamen analiz etmek için ihtiyacınız olan şeydir. Kursunuzun hedef noktalarının ve zayıf noktalarının ayrıntılarını bilin. İstatistikler, ne tür kursların talep edildiğini ve piyasada iyi performans gösterdiğini anlamanıza yardımcı olur.
Çeşitli Özellikler
Hem Tutor LMS’de hem de LearnPress’te birçok genişletilmiş amaca hizmet eden daha fazla özellik vardır. Bu özelliklerden bazıları çok önemlidir, diğerleri ise genel sitenizi geliştirir. Bu seçeneklere göz atmak için biraz zaman ayırmanız gerekir. Sitenizi diğerlerinden ayıran şey bunlar olabilir.
Tutor LMS ile LearnPress’i karşılaştırırken, her ikisinin de birçok özelliği olduğunu söylemeye gerek yok. LearnPress, sınırlı özelliklere sahip ücretsiz bir sürümde gelir. Gelişmiş özelliklere sahip olmak için bir adet ücretli paketi mevcuttur. Dezavantajlardan biri, sertifikalar ve ücretli eklentiler, sunduğu bazı sınav seçenekleri gibi birçok temel işlevsellik içindir. Bu özelliklerin keyfini çıkarmak için bunları ayrıca satın almanız gerekir.
Tutor LMS ise her tür e-Öğrenim sitesi için yapılmıştır. Tutor LMS, üstün tasarım standartlarıyla yapılmıştır ve mükemmel müşteri desteğine sahiptir. Kesinlikle gelecek vaat eden bir LMS eklentisidir. Tutor LMS’nin üstün özellikleri, daha da iyi bir kurs oluşturma deneyimi sağlayabilir.
Tutor LMS’nin Pro sürümünün ömür boyu fiyatı 399$ iken LearnPress’in Pro paketi 250$ etiketiyle satılmaktadır.